Foto: Carla Nienhuis

Hondenuitlaatservice - VOL

Waarom een hondenuitlaatservice?
Werkt u of gaat u regelmatig graag een dagje weg en kan uw hond dan niet mee, dan is het inschakelen van een betrouwbare hondenuitlaatservice een goede oplossing. Echter is een reguliere hondenuitlaatservice, waarbij meerdere honden tegelijk worden uitgelaten, niet voor elke hond geschikt. Niet elke hond vindt het prettig om met een auto vervoerd te worden of voelt zich comfortabel in een grote roedel. Een individuele hondenuitlaatservice kan dan uitkomst bieden.

Voordelen van een individuele hondenuitlaatservice
Uw hond wordt in zijn eigen vertrouwde omgeving uitgelaten
Er is veel persoonlijke aandacht voor uw hond
Voor elke hond geschikt
Uw hond hoeft niet mee in een busje om andere honden op te halen

Wat kan ik voor u doen?
U kunt mijn hulp inschakelen wanneer u in verband met werk te lang van huis bent of een dagje weg gaat, maar ook wanneer u zelf (tijdelijk) niet in staat bent om uw hond uit te laten.

Heeft uw hond (tijdelijk) medicatie nodig en lukt het u zelf niet om deze te geven of heeft uw hond andere medische hulp nodig, ook dan kan ik u hierbij helpen.

Kennismaking en proefwandeling
Indien u interesse heeft in de diensten van Kattenoppas Bennekom kunt u via e-mail of telefonisch contact met mij opnemen voor het maken van een vrijblijvend intakegesprek en proefwandeling. U ontvangt via de e-mail een bevestiging van de afspraak en een intakeformulier. Dit formulier dient u voorafgaand aan het gesprek ingevuld retour te sturen waardoor het als input voor het gesprek gebruikt kan worden.

Tijdens het intakegesprek bespreken we de gezondheid en het karakter van uw hond en kijken we of er een klik is tussen uw hond en mij. Hierna maken we samen een wandeling van ongeveer 20 a 30 minuten om uw hond beter te leren kennen en kunt u mij meer vertellen over het (wandel)gedrag van de hond en de commando’s die hij kent.

Indien u gebruik wilt maken van de diensten zal na de proefwandeling het intakeformulier ondertekend worden.

Uw huissleutel kunt u tijdens het intakegesprek aan mij geven of later op mijn huisadres afgeven.

De wandeling
Uw hond wordt bij u thuis opgehaald en uitgelaten in de eigen omgeving. Uw hond blijft uitsluitend aangelijnd en u dient zelf te zorgen voor een goed zittend tuigje, een lijn van minimaal 3 meter en een goed gevuld zakje met brokjes/snacks. Ik adviseer u graag bij het zoeken naar de juiste benodigdheden.

Tijdens de wandeling heeft de hond de vrijheid om lekker te snuffelen en voldoende gelegenheid om zijn behoeftes te doen. Ik maak geen gebruik van correctiemiddelen of straf. De wandeling moet immers leuk zijn!

De wandeling wordt altijd aangepast aan uw wensen en die van de hond. Als uw hond het leuk vindt doen we tijdens de wandeling zoek- en snuffelspelletjes zodat hij na de wandeling voldaan weer thuis komt.

Flexibele beschikbaarheid
Ik werk 7 dagen in de week van 08.30 uur tot ongeveer 20.30 uur. U kunt dus ook in de weekenden en avonden gebruik maken van mijn diensten.

Uw hond kan op vaste dagen en tijdstippen door mij uitgelaten worden, maar ook incidenteel.

Werkgebied
Voor de hondenuitlaatservice is mijn werkgebied de regio Bennekom, Ede-Zuid (Maandereng, Rietkampen en Enka) en Wageningen-Hoog.


Wandelingen

Soorten wandelingen
Is het voldoende als uw hond een blokje om gaat of wilt u liever een lange wandeling?

U kunt kiezen uit de volgende 3 soorten wandelingen:
20 minuten wandeling
30 minuten wandeling
40 minuten wandelingOscar


"Onze boxer Oscar is een hele alerte hond, hierdoor ontgaat hem niets op straat. Egeltjes, eekhoorns, katten, andere honden, zwervend afval. Hij ziet alles, soms net iets eerder dan dat wij dat zien.

Wij laten hem van jongst af aan met een heel gerust gevoel door Carla verzorgen. Wij hadden een uitgebreide kennismaking met Carla. Zo kon Oscar aan haar wennen en andersom. Oscar is dolblij als Carla met hem komt wandelen. Carla heeft een hele rustige uitwerking op Oscar.

Daarom hebben wij een vertrouwd gevoel bij de verzorging als wij dat zelf niet kunnen. Dat is heel belangrijk voor ons, want Oscar is echt onderdeel van ons gezin. En hij verdient een goede verzorging."

George


"Ik ben Sir George, een Cavalier King Charles van 3. Als mijn baasjes werken komt Carla mij tussen de middag ophalen om samen te wandelen. Dat vind ik heel erg fijn, we zijn dikke maatjes.

Als ik met mijn baasjes op vakantie ben, dan zorgt Carla ook voor mijn broertje, Sir Winston. Hij is een Pers van 4 en net als ik ook dol op Carla.

Mijn baasjes zijn heel erg blij dat wij zo'n lieve vriendin hebben."

Lizzy


"Al vanaf toen onze hond Lizzy een pup was wordt zij één of twee keer per week uitgelaten door Carla.

Carla neemt echt de tijd voor de hond en gebruikt een lange lijn tijdens de wandeling zodat de hond lekker kan snuffelen.

Carla heeft Lizzy een aantal goede gewoontes bijgebracht en ons ook tips gegeven voor de omgang met Lizzy."