Kattenoppasservice

Waarom een kattenoppasservice inschakelen?
Katten zijn gewoontedieren en stressgevoelig, ze houden daarom van een vaste routine en een voorspelbare omgeving. Een verandering van hun leefomgeving (pension, vakantiehuisje of logeren bij 'opa en oma') kan voor veel katten best stressvol zijn. Als het aan de kat ligt blijft hij tijdens de vakantie van de eigenaar lekker thuis. Echter heeft de kat wel dagelijks verzorging nodig, het plaatsen van een voercontainer en het luikje open laten is niet voldoende. Katten die gewend zijn om aandacht te krijgen kunnen gaan zwerven en wanneer er iets niet goed gaat met de voer- en/of watervoorziening of uw kat loopt verwondingen op of wordt ziek is er niemand die hulp kan verlenen. Een kattenoppas die uw kat bij u thuis komt verzorgen is voor veel katten een goede oplossing.

Een goed geschoolde kattenoppas komt 1 of 2 keer per dag bij u thuis om de kat te verzorgen en zijn gedrag en conditie in de gaten te houden. De routine die de kat gewend is wordt zoveel mogelijk aangehouden om stress tot een minimum te beperken. Via Kattenoppas Bennekom kunt u een professionele kattenoppas inschakelen die opgeleid is tot paraveterinair en kattengedragsdeskundige.

Wat kan ik voor u doen?
U kunt mijn hulp inschakelen wanneer u een dagje van huis bent of op vakantie gaat, maar ook wanneer u zelf (tijdelijk) niet in staat bent om uw kat(ten) te verzorgen.

Heeft uw kat (tijdelijk) medicatie nodig en lukt het u zelf niet om deze te geven of heeft uw kat andere medische hulp nodig, ook dan kan ik u hierbij helpen.

Kennismaking
Indien u interesse heeft in de diensten van Kattenoppas Bennekom kunt u via e-mail of telefonisch contact met mij opnemen voor het maken van een vrijblijvend intakegesprek. U ontvangt via de e-mail een bevestiging van de afspraak en een opdrachtformulier. Dit formulier dient u voorafgaand aan het gesprek ingevuld retour te sturen waardoor het als input voor het gesprek gebruikt kan worden.

Tijdens het intakegesprek bespreken we de gezondheid en het karakter van uw dier(en). Ook kijken we naar welke verzorging gewenst is en of er een klik is tussen uw dier(en) en mij. Indien u gebruik wilt maken van de diensten zal het opdrachtformulier ondertekend worden.

Uw huissleutel kunt u tijdens het intakegesprek aan mij geven of later op mijn huisadres afgeven.

Werkzaamheden
Tijdens mijn bezoek mag uw kat bepalen in welke vorm hij aandacht krijgt. Sommige katten willen graag geaaid of geborsteld worden, andere katten willen liever spelen of samen met mij een voerpuzzel doen. Schuwe katten worden niet tot contact gedwongen. Mijn ervaring is dat na een paar bezoeken de kat mijn gezelschap vanzelf op komt zoeken als hij daar behoefte aan heeft. Alles gaat in het tempo dat uw kat bepaalt. Door elk bezoek tijd te nemen om uw kat te observeren kan ik de gezondheid en het gedrag van uw kat goed in de gaten houden.

Naast de nodige aandacht aan uw kat(ten) worden de eet- en drinkbakjes en eventuele voerpuzzels afgewassen en opnieuw gevuld, de kattenbakken uitgeschept of volledig verschoond en de post uit het zicht gelegd. Heeft u daarnaast nog andere wensen, dan kunt u dat op het opdrachtformulier aangeven.

Werkgebied
Mijn werkgebied is de regio Ede, Wageningen en Bennekom. Woont u in een aanliggende regio, dan kan ik u ook vaak van dienst zijn of u doorverwijzen naar een collega in uw regio.

Bezoeken

Basisbezoek
Een bezoek van minimaal 30 minuten voor 1 of 2 katten. Voor elke kat extra wordt 10 minuten extra ingepland.

Uitgebreid bezoek
Een bezoek van minimaal 45 minuten voor 1 of 2 katten. Voor elke kat extra wordt 10 minuten extra ingepland.

Extra bezoek op een dag
Een bezoek van minimaal 15 minuten voor 1 of 2 katten. Voor elke kat extra wordt 10 minuten extra ingepland.

Een combinatie van verschillende bezoeken op een dag is ook mogelijk.


Tarieven


De verzorging van uw kat(ten) is maatwerk. In overleg met u kijken we welk soort bezoek of combinatie van bezoeken het beste aansluit bij uw wensen en die van uw kat(ten).

Voor een overzicht van de verschillende diensten en tarieven kunt u hier klikken.Loekie en Twinkel


"We hebben Carla nu een aantal keren als oppas ingeschakeld, vooral eigenlijk omdat we heel veel om onze dieren geven, en ze het beste gunnen als wij weg zijn.

Bij het kennismakingsgesprek was mij meteen duidelijk dat ik, die veel ervaring met katten heeft, heel veel te leren heb van Carla. Ze heeft ons van alles verteld over hun gedrag, en denkt altijd mee. Over vanalles waar ik zelf nog niet over had nagedacht, zodat hun leven nog fijner kan worden. En haar houding daarin is ondersteunend en respectvol.

Een van onze katten is best een emotioneel dier, die ons echt behoorlijk kan missen. Maar Carla krijgt het voor elkaar dat wij bij thuiskomst vrolijke snoetjes aantreffen, met zo’n blik van “wij hebben onze eigen vriendin als jullie er niet zijn”. Ze heeft een mand vol speeltjes en is er echt voor ze, plus dat je weet dat ze een gedegen professionele achtergrond heeft die ze inzet. Het kan lijken alsof ze gewoon komt spelen en aaien enzo, maar het is veel meer dan dat, het is uitstekende zorg.

Carla is gewoon superalert, flexibel, een warme persoonlijkheid, en je weet altijd wat je aan haar hebt. Naar de katten noemen we haar “de poezenvriendin”. En ik begrijp heel goed waarom ze zoveel aanvragen krijgt, de populariteit is compleet verdiend!"

Met Carla is het net als met een kunstenaar, ze heeft door haar ervaring en deskundigheid “een eigenheid”, waardoor ze de zorg met een soort flair van gemak, precies zo weet vorm te geven dat het de betrokkenen (eigenaar en dieren) raakt en goed doet"


Sammie


Je huisdier 'achterlaten' tijdens vakantie is best een dingetje. Sinds Carla onze Sammie komt verzorgen, gaan we met een gerust hart op vakantie. Het natje en het droogje wordt uiteraard verzorgd, maar ze speelt, neemt spelletjes mee en neemt de tijd even uitgebreid te knuffelen.

Erg fijn om zo'n betrouwbare oppas te hebben om op terug te kunnen vallen!


Max en Vaya


"Al jaren maken wij met grote tevredenheid gebruik van de diensten van Kattenoppas Bennekom.

Carla is de grootste dierenvriend die je je als baasje maar kan wensen.

Het is een heel geruststellend idee dat Carla er is als we op vakantie gaan: de post wordt apart gelegd, planten krijgen water, ze is zelfs bereid de buitenplanten water te geven, kliko's worden aan de straat gezet, het huis (kattenbakken etc) wordt goed schoon gehouden en het allerbelangrijkste de katten krijgen heel veel liefdevolle, deskundige aandacht en zorg.

Kortom het is weer heerlijk thuiskomen na een vakantie, met blije katten in huis!

De communicatie verloopt heel vlot en vriendelijk, ze is zeer deskundig op kattengebied en is heel flexibel.

We hopen nog jarenlang een beroep op haar te mogen doen."


Kate en Jochem


“Wanneer wij op vakantie gaan weten we zeker dat de katjes goed verzorgd worden door Kattenoppas Bennekom. Ook Jochem en Kate zijn altijd weer blij wanneer Carla Nienhuis langskomt om te knuffelen, spelen en te verzorgen. Zo kunnen wij met een gerust hard een weekendje of langer van huis gaan.”


Bep en Sid


Met Carla als onze vaste oppas van onze boefjes Bep en Sid gaan wij al jaren gerust op vakantie!!!

Bep en Sid zijn heerlijk ontspannen als ook wij weer ontspannen en uitrust van een heerlijke vakantie thuis komen... kortom.. win win situatie voor mens en dier 🥰


A-Maai


"A-Maai is altijd in hele goede handen bij Carla. Hij is niet de makkelijkste om mee om te gaan en zijn medische geschiedenis is best ingewikkeld, maar ik ga met een gerust hart op vakantie wetende dat Carla hem ontzettend goed verzorgt!"


Tijger


"Hele fijne oppas voor onze kat Tijger. Wij laten hem altijd met een gerust hart achter wanneer wij op vakantie gaan.

Naast dat ze Tijger altijd heel goed verzorgt, neemt ze ook echt de tijd om met hem te spelen. Echt geweldig!"


Navi


Kattenoppas Bennekom is mijn eerste ervaring met een kattenoppas geweest, ik was zelf vrij nerveus erover om mijn kat 2 weken achter te laten voor de vakantie, maar Carla is zeer professioneel en bij de intake kreeg ik meteen al een goed gevoel.

Tijdens de vakantie werd ik keurig op de hoogte gehouden door middel van film, foto’s en appjes.

Bij terugkomst van de vakantie merkte ik aan Navi dat ze helemaal op haar gemak was en mij eigenlijk niet eens zoveel gemist heeft.

Dat is precies wat ik zocht.

Geen zorgen, geen stress, gewoon lekker op vakantie terwijl er een super dierenvriend die heel professioneel is voor mijn kat zorgt.

Carla is een topper!


Tiki

"Na de eerste jaren goed aangeschreven pensions te hebben geprobeerd, is Carla nu al jaren naar volle tevredenheid onze vaste kattenoppas! Eerst voor twee katten, nu nog voor Tiki alleen. Ik zou eerlijk gezegd niet weten wat we moesten beginnen zonder haar.

Carla gaat heel liefdevol met Tiki om en is tegelijkertijd een geweldige professional. Ik laat met een gerust hart het soms ingewikkelde medicatieschema aan haar over. Ook komt Carla met bijzonder goede adviezen die het leven van Tiki er echt beter op maken! Van harte aanbevolen."


Yana


Al jaren komt Carla bij ons aan huis om op onze zeer gestreste bange poes te passen. Waarom bang, waarom gestrest? Niemand weet waarom. Maar Carla heeft een gave om met dit kattenbeestje om te gaan. Ze heeft haar geleerd dat kammen prettig is en geeft af en toe een goede tip.

Met een gerust hart gaan we op vakantie, krijgen foto's en filmpjes toegestuurd en als we thuiskomen hebben we een relaxte poes.

Ook zorgt ze voor onze kaketoe, Kipje. Ik hoop nog lang van je diensten gebruik te maken.

Simon en Roosje


"Sinds een paar jaar past Carla tijdens onze vakanties op onze twee katten. Dit bevalt supergoed! We gaan echt met een gerust gevoel op vakantie.

Afgelopen jaar bleek (vlak voor onze vakantie) onze poes een blaassteen te hebben die pas operatief verwijderd kon worden na onze vakantie in het buitenland. Omdat Carla zo goed geschoold is op het gebied van dierenwelzijn en omdat ze echt hart voor dieren heeft, zijn we toch op vakantie gegaan. Carla is twee keer op een dag gekomen en heeft ons goed op de hoogte gehouden. Ze knuffelt en speelt volop met de katten en houdt alles heel netjes schoon.

We vertrouwen haar voor 200% en hopen dat we nog lang van haar betrokkenheid mogen genieten."


Mikey


"We hebben altijd met een gerust hart op vakantie of een weekendje weg kunnen gaan.

Mikey werd super verzorgd en geknuffeld door Carla, een betere kattenoppas hadden we niet kunnen hebben.

We kregen vaak een paar foto's, appje of filmpje waar je op kon zien dat hij het prima had.

Dank je voor je goede zorgen."


Floor en Maya


“In september en oktober van dit jaar heeft Carla vier weken voor onze twee poezen gezorgd. Wij, maar vooral onze poezen, waren daar heel blij mee. Waren onze poezen voorheen, na opvang in een overigens goed pension, heel erg gestresst en waren ze weken daarna nog uit hun doen, nu waren ze ontspannen en vrolijk als altijd toen we thuiskwamen. Zo fijn! Ze heeft met ze gespeeld en is met voerpuzzels aan de gang geweest.

Tijdens onze vakantie ontvingen we af en toe een paar foto’s van onze katjes.

Het huis zag er keurig uit toen we thuiskwamen.

Ze neemt haar taak zeer serieus, het begint met een gedegen intake en ook na de vakantie bericht ze hoe het gegaan is.

Al met al is het ons zeer goed bevallen. Het is zeker een aanrader om Carla voor de poezen te laten zorgen tijdens de vakantie. Wij zullen Carla zeker voor onze volgende vakantie weer vragen!”


Muis


Carla is zorgzaam, doortastend en geeft ons 100% een vertrouwd gevoel als we op vakantie zijn. Voor Muis is het ideaal dat hij lekker thuis kan blijven. Wat een fijne service!