Kattengedragsadvies

Kattengedragsadvies Bennekom geeft adviezen voor het voorkomen en verhelpen van gedragsproblemen bij katten.

Bent u op zoek naar oplossingen voor o.a.:

 • Plassen of poepen buiten de bak
 • Sproeien
 • Agressie naar andere katten of mensen in huis
 • Stress of angst
 • Krabben aan meubilair
 • Het eten van oneetbare objecten
 • Overgewicht
 • Dwangmatig gedrag
 • Destructief gedrag

En heeft u alles al geprobeerd om het gedrag van uw kat te veranderen? Neemt u dan contact op met kattengedragsdeskundige Carla Nienhuis voor advies op maat! 

Even voorstellen
Mijn naam is Carla Nienhuis, eigenaar van Kattenoppas Bennekom en Kattengedragsadvies Bennekom. Ik ben paraveterinair dierenartsassistent en door de International Society of Feline Medicine gecertificeerd Cat Friendly Nurse. Door regelmatige bij- en nascholing houd ik mijn kennis over katten(gedrag) op peil.

Hoe kan ik u helpen?
Via Kattengedragsadvies Bennekom geeft ik advies voor het voorkomen en oplossen van kattengedragsproblemen. Dit kan tijdens het telefonisch spreek-half-uurtje, via email, tijdens spreekuren bij dierenartsen en/of bij u thuis door middel van een informatief consult of gedragsbegeleiding. In het grijze kader leest u meer over de verschillende mogelijkheden en opbouw hiervan.

Soms ben ik ook aanwezig op open dagen of in dierenwinkels voor het geven van (gratis) advies. Houd voor de data de Facebook pagina van Kattenoppas Bennekom in de gaten!

Wat zijn de kosten?
In tegenstelling tot de meeste gedragsdeskundigen, werk ik niet met een totaalprijs voor een traject. Sommige gedragsproblemen zijn makkelijker en sneller op te lossen dan andere, waardoor geen enkel traject hetzelfde is. Door het hanteren van een uurtarief (€18,50) betaalt u alleen voor de daadwerkelijk gemaakte uren. Natuurlijk is het mogelijk om voorafgaand aan het traject een indicatie van de kosten te ontvangen.

Formulieren


ISFM

Kattengedragsadvies Bennekom is lid van de International Society of Feline Medicine.Katvriendelijk

De adviezen van Kattengedragsadvies Bennekom zijn gebasseerd op wetenschappelijk onderzoek en altijd katvriendelijk!


Kort advies

Heeft u een korte vraag over het gedrag van uw kat, wilt u algemeen advies, meer informatie of overleggen over de reeds gestarte gedragsbegeleiding? Dan kunt u mij elke donderdag van 16.30 tot 17.00 uur bereiken op tel.: 06 -20 53 40 33 tijdens het telefonisch spreek-half-uurtje.

Wilt u liever een vraag via email stellen? Stuur dan uw vraag naar info@kattenoppasbennekom.nl.

Een telefonisch advies dient niet als vervanging van een informatief consult of gedragsbegeleiding.

Informatief Consult aan huis

Vertoont uw kat geen probleemgedrag, maar heeft u wel behoefte aan advies over bijvoorbeeld verhuizen met de kat, het voorbereiden van de kat op de komst van een baby of nieuwe huisgenoot? Neemt u dan contact met mij op voor een informatief consult bij u thuis.

Opbouw:

 • Intake via e-mail of telefoon
 • Korte vragenlijst
 • Informatief consult van minimaal 1 uur
 • U krijgt direct informatie op papier over het besproken onderwerp

Gedragsbegeleiding aan huis

Door het gedrag van uw kat te observeren tijdens een uitgebreid gedragsconsult aan huis en met u in gesprek te gaan, kijk ik naar de oorzaak van het gedrag en hoe we dit kunnen verhelpen of kunnen ombuigen naar gewenst gedrag.

Opbouw:

 • Intake via e-mail of telefoon
 • Uitgebreide vragenlijsten
 • Eerste analyse van het probleemgedrag op basis van de ingevulde vragenlijsten
 • Een consult aan huis van minimaal 2,5 uur
 • Een op maat gemaakt schriftelijk 'plan van aanpak'
 • Nazorg en eventuele begeleiding

"Wij zijn heel blij met Carla's aanpak en natuurlijk met het resultaat!" - Riejanne

Samenwerking dierenartsen

Kattengedragsadvies Bennekom houdt spreekuren bij diverse dierenartsen in de regio. Bij een spreekuur kunt u terecht voor een kort persoonlijk gesprek en vragen stellen over het gedrag of probleemgedrag van uw kat. U krijg van mij korte tips en hand-outs over het besproken onderwerp. De kosten verschillen per praktijk en worden weer in mindering gebracht indien u gedragsbegeleiding aan huis wenst.

U kunt bij deze dierenartsen ook terecht voor telefonisch overleg of een oefenconsult.

Deelnemende praktijken:
Dierenartsenpraktijk De Dorskamp - Renkum

Oefenconsult op de praktijk: elke maandag van 16.30 tot 17.00 uur
Geschikt voor katten die angst hebben voor de dierenarts of het voorkomen hiervan. U dient hiervoor telefonisch een afspraak te maken.

Kattenspreekuur: elke maandag van 17.00 tot 18.00 uur.
Tijdens dit spreekuur zijn er geen honden in de praktijk aanwezig en wordt er extra tijd voor uw kat ingepland.

Dierenartsenpraktijk De Dorskamp is een ISFM Practice Member en een Cat Friendly Clinic.

Mika tijdens een oefenconsult op de dierenartsenpraktijk

Indu en Histor liggen samen op de bank

Wat vinden de klanten?

Riejanne: "Onze kat Mika is getraumatiseerd geraakt bij zijn castratie. Zelfs een eenvoudig bezoekje aan de dierenarts, zoals een vaccinatie, was hierdoor vrijwel onmogelijk. Carla heeft het probleem uitgebreid met ons doorgenomen en daarna een stappenplan opgesteld waarmee wij Mika in heel kleine stappen weer konden wennen aan een bezoekje aan de dierenarts. Tijdens het uitvoeren van het plan konden we met vragen weer bij haar terecht."

"Hoewel het nooit Mika's hobby wordt om naar de dierenarts te gaan, is er na het doorlopen van dit plan een enorme verbetering te zien. Zijn volgende vaccinatie verliep rustig en hij is zelfs geopereerd."

Reactie op een informatiefconsult, nieuwe hond introduceren bij een kat: "Het gaat heel goed met hond en kat. Eigenlijk al vanaf het begin. Natuurlijk was Histor niet gelijk enthousiast over ons nieuwe gezinslid, maar hij ging niet opzij voor de kleine 'indringer'. Het was fijn dat we alvast een paar hoger gelegen plaatsen hadden gemaakt waar hij kon liggen en dat hij zowel boven als beneden kon eten. Dat gaf hem rust. Ook de Feliway verstuiver heeft goed geholpen volgens mij. Histor is daardoor meer ontspannen."

Indu blijft natuurlijk een pup, maar als Histor hem te opdringerig vindt, laat hij dat duidelijk merken. Op dit moment ligt Histor te slapen op het kussen van Indu :).

Boven is een 'Indu-vrije' zone, waar Histor zich terug kan trekken als hij daar behoefte aan heeft. Het gebeurt regelmatig dat Histor 's avonds op schoot ligt, terwijl Indu naast ons op de bank ligt. Al met al is het me heel erg meegevallen.

Nogmaals heel erg bedankt voor je adviezen."