Uw oppas: Carla Nienhuis

Als klein meisje was ik al een soort van mini-kattenfluisteraar. Ik kende alle katten in de buurt en nam regelmatig, tot ergernis van mijn vader, buurtkatten mee naar huis. Ik wilde dan ook graag later 'iets met dieren' doen. Uiteindelijk liep het allemaal wat anders, en heb ik een aantal jaren in de autobranche en bij een psychologisch adviesbureau gewerkt. Toen ik echter in aanraking kwam met het vak van kattenoppas en kattengedragsdeskundige wist ik dat dit het 'iets met dieren' doen voor mij was.

Ik heb diverse cursussen gevolgd op het gebied van kattengedrag en in 2013 mijn diploma paraveterinair dierenartsassistent behaald. Tijdens deze studie ben ik Kattenoppas Bennekom gestart. Uit ervaring weet ik dat het niet gemakkelijk is om een goede oppas te vinden voor je huisdier. En al helemaal niet wanneer je dier medische verzorging nodig heeft of wanneer je een kat hebt met gedragsproblemen, waardoor je ze liever niet onderbrengt in een dagopvang of pension. Door mijn ervaring met verschillende diersoorten en gevolgde opleidingen, zijn uw dieren bij mij in goede handen.

Om mijn kennis van kattengeneeskunde- en gedrag te verbreden, heb ik in 2014 de opleiding Feline Friendly Nursing via de International Society of Feline Medicine gevolgd. In mei 2017 ben ik gestart met de opleiding ISFM Advanced Certificate in Feline Behaviour. Deze opleiding zal ik in 2019 afronden.


Publicaties en bijdragen in diergeneeskundige magazines:

Lizzy

Lizzy komt uit Bulgarije en is als puppy, van ongeveer 8 weken, van straat gehaald. Na bij verschillende mensen geplaatst te zijn, heeft ze nu bij ons haar plekje gevonden. Ondanks haar rugzakje is Lizzy een lieve en sociale hond. Haar grootste vriend uit de buurt is Chip, eveneens een ex-zwerfhond uit Bulgarije.

Sammie

Sammie is met ongeveer 8 maanden door ons uit het asiel gehaald. Ze is erg goed in het oplossen van voerpuzzels en dikke vriendjes met Lizzy. 

Kyra

Kyra is de zus van Sammie. Hoewel ze qua uiterlijk erg op elkaar lijken, zijn hun karakters erg verschillend. Kyra is minder van het puzzelen, maar is daartegen graag buiten op jacht.