Dierenverzorging

 

Waarom een dierenoppas inschakelen?

Voor dieren die in een hok verblijven zijn er minder mogelijkheden dan voor de opvang van katten en honden. Sommige dieren, zoals konijnen en knaagdieren worden tijdens de vakantie van de eigenaren ondergebracht bij familie of vrienden of de zorg wordt tijdelijk overgedragen aan de buren. Voor veel dieren houdt dit echter in dat ze hun riante verblijf moeten inruilen voor een kleiner hok en niet elke buurman of buurvrouw heeft voldoende kennis van dieren om de gezondheid van de dieren goed in de gaten te kunnen houden. Een dierenoppas die uw dier(en) bij u thuis komt verzorgen is voor veel dieren een goede oplossing. Geen gesleep meer met hokken, uw dier kan lekker in zijn vertrouwde omgeving blijven.

 

Een goed geschoolde dierenoppas komt 1 of 2 keer per dag bij u thuis om het dier te verzorgen en zijn gedrag en conditie in de gaten te houden. De routine die het dier gewend is wordt zoveel mogelijk aangehouden om stress tot een minimum te beperken. Via Kattenoppas Bennekom kunt u een professionele dierenoppas inschakelen die opgeleid is tot paraveterinair.

 

Wat kan ik voor u doen?

U kunt mijn hulp inschakelen wanneer u een dagje van huis bent of op vakantie gaat, maar ook wanneer u zelf (tijdelijk) niet in staat bent om uw dier(en) te verzorgen.

 

Heeft uw dier (tijdelijk) medicatie nodig en lukt het u zelf niet om deze te geven of heeft uw dier andere medische hulp nodig, ook dan kan ik u hierbij helpen.

 

Kennismaking

Indien u interesse heeft in de diensten van Kattenoppas Bennekom kunt u via e-mail of telefonisch contact met mij opnemen voor het maken van een vrijblijvend intakegesprek. U ontvangt via de e-mail een bevestiging van de afspraak en een intakeformulier. Dit formulier dient u voorafgaand aan het gesprek ingevuld retour te sturen waardoor het als input voor het gesprek gebruikt kan worden.

 

Tijdens het intakegesprek bespreken we de gezondheid en het karakter van uw dier(en). Ook kijken we naar welke verzorging gewenst is en of er een klik is tussen uw dier(en) en mij. Indien u gebruik wilt maken van de diensten zal het intakeformulier ondertekend worden.

Uw huissleutel kunt u tijdens het intakegesprek aan mij geven of later op mijn huisadres afgeven.

 

Werkzaamheden

Tijdens de oppasperiode voer ik de werkzaamheden uit zoals vastgelegd op het intakeformulier. Uw dier krijg ruimschoots aandacht (als hij dat wil) en zijn gedrag en conditie worden in de gaten gehouden.

 

Naast de nodige aandacht aan uw dier(en) worden de eet- en drinkbakjes en eventuele voerpuzzels afgewassen en opnieuw gevuld, de toiletten uitgeschept of volledig verschoond en de post uit het zicht gelegd. Heeft u daarnaast nog andere wensen, dan kunt u dat op het intakeformulier aangeven.

 

Werkgebied

Mijn werkgebied is de regio Ede, Wageningen en Bennekom. Woont u in een aanliggende regio, dan kan ik u ook vaak van dienst zijn of u doorverwijzen naar een collega in uw regio.

 

Bezoeken

 

Basisbezoek

Bezoek van minimaal 20 minuten voor maximaal 2 dieren of per hok/verblijf. Voor elk extra hok/verblijf wordt 10 minuten extra ingepland.

 

Uitgebreid bezoek

Bezoek van minimaal 30 minuten voor maximaal 2 dieren of per hok/verblijf. Voor elk extra hok/verblijf wordt 10 minuten extra ingepland.

 

Schoonmaken hok/verblijf (inclusief basisbezoek)

Bezoek van minimaal 40 minuten voor maximaal 2 dieren of per hok/verblijf. Voor elk extra hok/verblijf wordt 20 minuten extra ingepland.

 

Verzorging kleine huisdieren in combinatie met kattenverzorging

Voor 1 of 2 dieren of per hok/verblijf, 10 minuten extra tijd naast de verzorging van de kat(ten).

 

Een combinatie van verschillende bezoeken op een dag is ook mogelijk.

Tarieven


De verzorging van uw dier(en) is maatwerk. In overleg met u kijken we welk soort bezoek of combinatie van bezoeken het beste aansluit bij uw wensen en die van uw dier(en).

 

Voor een overzicht van de verschillende diensten en tarieven kunt u hier klikken.