Uw oppas: Carla Nienhuis

 

Als klein meisje was ik al een soort van mini-kattenfluisteraar. Ik kende alle katten in de buurt en nam regelmatig, tot ergernis van mijn vader, buurtkatten mee naar huis. Ik wilde dan ook graag later 'iets met dieren' doen. Uiteindelijk liep het allemaal wat anders, en heb ik een aantal jaren in de autobranche en bij een psychologisch adviesbureau gewerkt. Toen ik echter in aanraking kwam met het vak van kattenoppas en kattengedragsdeskundige wist ik dat dit het 'iets met dieren' doen voor mij was.

 

Ik heb diverse cursussen gevolgd op het gebied van katten(gedrag) en in 2013 mijn diploma paraveterinair dierenartsassistent behaald. Tijdens deze studie ben ik Kattenoppas Bennekom gestart. Uit ervaring weet ik dat het niet gemakkelijk is om een goede oppas te vinden voor je huisdier. En al helemaal niet wanneer je dier medische verzorging nodig heeft of wanneer je een kat hebt met gedragsproblemen, waardoor je ze liever niet onderbrengt in een pension. Door mijn ervaring met verschillende diersoorten en gevolgde opleidingen, zijn uw dieren bij mij in goede handen.

 

Om mijn kennis van kattengeneeskunde- en gedrag te verbreden, heb ik in 2014 de opleiding Feline Friendly Nursing via de International Society of Feline Medicine gevolgd. In mei 2017 ben ik gestart met de opleiding ISFM Advanced Certificate in Feline Behaviour en heb deze in mei 2019 afgerond.

 

Mijn eigen dieren zijn de hond Lizzy, een ex-zwerver uit Bulgarije en de poezenzusjes Kyra en Sammie (overleden op 13 november 2020). Daarnaast heb ik een aquarium met vuurgarnalen.

 

Klik hier om meer te lezen over mijn gevolgde opleidingen en werkervaring.