Kattenoppasservice

 

Waarom een kattenoppasservice inschakelen?

Katten zijn gewoontedieren en stressgevoelig, ze houden daarom van een vaste routine en een voorspelbare omgeving. Een verandering van hun leefomgeving (pension, vakantiehuisje of logeren bij 'opa en oma') kan voor veel katten best stressvol zijn. Als het aan de kat ligt blijft hij tijdens de vakantie van de eigenaar lekker thuis. Echter heeft de kat wel dagelijks verzorging nodig, het plaatsen van een voercontainer en het luikje open laten is niet voldoende. Katten die gewend zijn om aandacht te krijgen kunnen gaan zwerven en wanneer er iets niet goed gaat met de voer- en/of watervoorziening of uw kat loopt verwondingen op of wordt ziek is er niemand die hulp kan verlenen. Een kattenoppas die uw kat bij u thuis komt verzorgen is voor veel katten een goede oplossing.

 

Een goed geschoolde kattenoppas komt 1 of 2 keer per dag bij u thuis om de kat te verzorgen en zijn gedrag en conditie in de gaten te houden. De routine die de kat gewend is wordt zoveel mogelijk aangehouden om stress tot een minimum te beperken. Via Kattenoppas Bennekom kunt u een professionele kattenoppas inschakelen die opgeleid is tot paraveterinair en kattengedragsdeskundige.

 

Wat kan ik voor u doen?

U kunt mijn hulp inschakelen wanneer u een dagje van huis bent of op vakantie gaat, maar ook wanneer u zelf (tijdelijk) niet in staat bent om uw kat(ten) te verzorgen.

 

Heeft uw kat (tijdelijk) medicatie nodig en lukt het u zelf niet om deze te geven of heeft uw kat andere medische hulp nodig, ook dan kan ik u hierbij helpen.

 

Kennismaking

Indien u interesse heeft in de diensten van Kattenoppas Bennekom kunt u via e-mail of telefonisch contact met mij opnemen voor het maken van een vrijblijvend intakegesprek. U ontvangt via de e-mail een bevestiging van de afspraak en een intakeformulier. Dit formulier dient u voorafgaand aan het gesprek ingevuld retour te sturen waardoor het als input voor het gesprek gebruikt kan worden.

 

Tijdens het intakegesprek bespreken we de gezondheid en het karakter van uw dier(en). Ook kijken we naar welke verzorging gewenst is en of er een klik is tussen uw dier(en) en mij. Indien u gebruik wilt maken van de diensten zal het intakeformulier ondertekend worden.

 

Uw huissleutel kunt u tijdens het intakegesprek aan mij geven of later op mijn huisadres afgeven.

 

Werkzaamheden

Tijdens mijn bezoek mag uw kat bepalen in welke vorm hij aandacht krijgt. Sommige katten willen graag geaaid of geborsteld worden, andere katten willen liever spelen of samen met mij een voerpuzzel doen. Schuwe katten worden niet tot contact gedwongen. Mijn ervaring is dat na een paar bezoeken de kat mijn gezelschap vanzelf op komt zoeken als hij daar behoefte aan heeft. Alles gaat in het tempo dat uw kat bepaalt. Door elk bezoek tijd te nemen om uw kat te observeren kan ik de gezondheid en het gedrag van uw kat goed in de gaten houden.

 

Naast de nodige aandacht aan uw kat(ten) worden de eet- en drinkbakjes en eventuele voerpuzzels afgewassen en opnieuw gevuld, de kattenbakken uitgeschept of volledig verschoond en de post uit het zicht gelegd. Heeft u daarnaast nog andere wensen, dan kunt u dat op het intakeformulier aangeven.

 

Werkgebied

Mijn werkgebied is de regio Ede, Wageningen en Bennekom. Woont u in een aanliggende regio, dan kan ik u ook vaak van dienst zijn of u doorverwijzen naar een collega in uw regio.

 

Bezoeken

 

Basisbezoek

Een bezoek van minimaal 30 minuten voor 1 of 2 katten. Voor elke kat extra wordt 10 minuten extra ingepland.

 

Uitgebreid bezoek

Een bezoek van minimaal 40 minuten voor 1 of 2 katten. Voor elke kat extra wordt 10 minuten extra ingepland.

 

Extra bezoek op een dag

Een bezoek van minimaal 20 minuten voor 1 of 2 katten. Voor elke kat extra wordt 10 minuten extra ingepland.

 

Een combinatie van verschillende bezoeken op een dag is ook mogelijk.

Tarieven


De verzorging van uw dier(en) is maatwerk. In overleg met u kijken we welk soort bezoek of combinatie van bezoeken het beste aansluit bij uw wensen en die van uw dier(en).

 

Voor een overzicht van de verschillende diensten en tarieven kunt u hier klikken.

Kattenoppas Bennekom is lid van het iCatCare Wellbeing Panel